Open Tuinen Dag 21 juni 2015

otw2013

Op zondag 21 juni doet Groei & Bloei Enschede-Losser weer mee aan het jaarlijkse, landelijke OpenTuinen Weekend. De open tuinen commissie ( Jan Doldersum, Erna van Dijk en Gelske van Beekhoff) heeft 12 enthousiaste deelnemers gevonden, in en rond het centrum van Enschede , die graag hun tuin openstellen voor publiek.

Een unieke kans om te kijken, te genieten en ideeën op te doen in deze tuinen van echte liefhebbers. Ontdek dat er in deze stad een groot aantal verscholen tuinen ligt, waarvan je vanaf de straat kant niet kunt zien dat ze bestaan. Het wordt daarom ook een soort verrassingstocht. Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. Dit zal je ongetwijfeld inspireren om zelf ook met nieuwe ideeën aan de slag te gaan. De tuinen variëren van groot tot klein, van gewoon naar bijzonder, van netjes tot wild en van bloementuin tot groene schaduwtuin. Ze hebben echter één ding gemeen: alle tuineigenaren genieten van hun tuin en hebben deze zo ingericht, dat hij voldoet aan hun eigen wensen.

De route ligt in en net buiten het centrum. Het is het gemakkelijkst de route per fiets af te leggen, gezien de in verhouding geringe omvang van het gebied en de daarbij behorende geringe parkeermogelijkheden.

Het startpunt is bij ECO centrum Emma, aan de Emmastraat 189 .
Vanaf 10.00 uur kun je bij dit startpunt een plattegrond ophalen bij de stand van Groei & Bloei waarop alle tuinen met een korte beschrijving te vinden zijn. Je kunt in alle rust je ontdekkingstocht maken, omdat alle tuinen tot 16.30 uur open zijn.
Er zijn geen kosten aan verbonden, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Locatie:
Eco Centrum Emma (startpunt)

Emmastraat 189

enschede

Kosten: €vrijwillige bijdrage

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: