ACT Forum Café #3

ACT Forum Cafe 3a

Architectuurcentrum Twente organiseert meerdere forum cafés. Na de onderwerpen Stad en Fiets gaat het deze keer over Kunst.

Datum en aanvang

Woensdag 10 juni 2015, 19.30 uur in het PET Paviljoen aan de Blekerstraat 103, 7513 DT Enschede

Kunst

Kunst heeft betekenis. Kunst stelt vragen, kunst verbindt, kunst doet ons glimlachen. Kunst is daarmee onmisbaar, zeker in de stad.

Een kunstwerk als “Het ei van Ko” van kunstenaar Joop Hekman, bijvoorbeeld in de Langestraat hartje Enschede. Ga op een zonnige dag eens kijken, zie hoeveel mensen en vooral kinderen er plezier aan hebben, hoe het werkt als een brandpunt voor de binnenstad.

Maar is er wel voldoende kunst in onze steden? Doet het er echt toe of kunnen we het gewoon missen? Hoe is het beleid in Enschede voor kunst in de openbare ruimte? Welke rol speelt de Twente Biënnale in het zichtbaar maken van kunst? Hoe gaat, na een nieuwe opdracht, de kunstenaar om met de plek waar het werk moet komen?

Drie sprekers zullen een antwoord proberen te geven op deze vragen. Allereerst komt Ankie Boomsma aan het woord. Zij zal het kunstbeleid in de gemeente Enschede toelichten. Vervolgens neemt Kees de Groot, kunstenaar, initiatiefnemer en organisator van beeldende kunst festivals, het stokje over. Hij zal aandacht geven aan de jaarlijks gehouden Twente Biënnale, een kunstmanifestatie voor de hele euregio, en in september zal hij met zijn team het jaarlijkse Gogbot festival organiseren. Tot slot zal Marina Eenschoten laten zien hoe beeldende kunst een bijdrage gaat leveren aan een belangrijke nieuwe plek in de stad, het Koningsplein aan de voet van het in het komende najaar te openen stadsziekenhuis, het MST.

Er zal ook weer muziek, poëzie en dialoog o.l.v. Symone de Bruin zijn.

Kortom, een avond om niet te missen, een avond waarna u hopelijk naar huis gaat met de gedachte “kunst in de stad, kunst in de regio, het mag wel een onsje meer zijn”.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: